Kommende arrangementer


Krigerne fra Alken Enge

v/Museumsdirektør Mads K. Holst

Tidspunkt: Onsdag den 14. november 2018, kl. 19.00-21.00
Sted: Auditoriet i den nye museumsbygning

I 2014 nåede de spektakulære udgravninger af en ofret hærstyrke fra tiden omkring Kristi fødsel ved Alken Enge i Illerup Ådal en foreløbig afslutning. Siden har en lang række forskere arbejdet videre med studiet af genstande og skeletrester, og det arbejde er nu så langt, at resultaterne kan præsenteres – herunder overvejelserne om hvem de døde krigere var, og hvilken virkning slaget fik.
Tilmelding: Klik her


Verdenshistoriens modigste søfolk

v/Museumsinspektør Anders Emil Rasmussen

Tidspunkt: Onsdag den 5. december 2018, kl. 19.00-21.00
Sted: Auditoriet i den nye museumsbygning

For 3500 år siden traf en gruppe mennesker i Sydøstasien et modigt valg. De sejlede ud over horisonten uden at vide, hvad der ventede på den anden side. Det tog dem nogle tusind år, men til sidst havde de befolket Stillehavets øer. Stadig i dag er deres fartøjer bygget på basis af udhulede træstammer og er fortsat nogle af de hurtigste sejlbåde, der findes. Foredraget handler om bosættelsen af Oceanien, om sejlads, navigation, og om livet på øer under palmer i verdens største hav.
Anders Emil Rasmussen er inspektør i etnografi på Moesgaard Museum og har lavet to års feltarbejde på en lille øgruppe i det vestlige Stillehav.
Tilmelding: Klik her